DOBRE IDEJE

MED, PRIJATELJ SLANIH I SLATKIH JELA: Popečci od batata i meda

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Kristaliziranje meda znak je da je pravi, a otopit će se ako se staklenku stavi u toplu, nikako vruću vodu

Za popečke:

1 kg batata
2 jaja
3 žlice glatkog brašna
1 žličica soli
1 žličica mljevenog papra

Za nadjev:

200 g krem sira
3 žlice meda
1 žličica papra
1/2 žličice soli

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Najprije krenite s pripremom smjese za popečke. Naribajte batat, dodajte sve sastojke i stavite nekoliko minuta na hladno da začini malo oplemene batat. Dok se smjesa hladi, napravite nadjev. U posudu stavite krem sir, med i začine i dobro promiješajte. Bitno je da je namaz kremozan. Zagrijte tavu i dodajte dvije žlice ulja. Uzmite žlicu smjese te je spustite na tavu i poravnajte popečak kako bi bio ravnomjerne debljine. Pržite dok ne poprimi smeđu boju. Ispečen stavite na kuhinjski papir kako biste odstranili višak masnoće. Poslužite tople popečke uz namaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 08:00