Trebat će vam:
malo naribanog đumbira naribana korica i sok 1 limuna 150 ml mlijeka 4 jaja 5 jušnih žlica meda + dodatno za dekoriranje 1 prašak za pečenje 125 g griza 125 g mljevenih badema malo soli malo maslaca za pleh kivi 500 g grčkog jogurta |
Zagrijte pećnicu na 180°C. U malo posudicu pomiješajte mlijeko s limunovim sokom. U veću posudu pomiješajte prašak za pečenje, zajedno s grizom i mljevenim bademima. Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa žumanjke istucite zajedno s naribanim đumbirom, limunovom koricom, medom i vanilinim šećerom dok ne dobijete blijedu i prozračnu smjesu. Zatim dodajte prašak za pečenje, griz i mljevene bademe uz kontinuirano miješanje. Kad se smjesa jako zgusne dodajte limunov sok i mlijeko. Zatim dobro istucite bjelanjke s prstohvatom soli, a zatim ih postupno dodajte smjesi sa žumanjcima. Pokušajte zadržati čim više zraka u cijeloj smjesi. Cijelu smjesu izlijte u prethodno namašćen pleh pa pecite oko 40 minuta ili dok vam čačkalica ne izađe čista kad je zabodete u sredinu kolača. Kad se dobro ohladi, obilno ga nadjenite grčkim jogurtom, komadićima kivija i medom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....