DOBRA IDEJA

Meka i sočna svinjska koljenica s brzim kiselim kupusom za dobar zimski ručak

 Koval Nadiya/Getty Images/istockphoto
Uz hladne zimske dane najbolje se slaže dugo kuhana meka koljenica i prilog kao što je aromatični kiseli kupus

Trebat će vam:

1 svinjska koljenica
1 luk
3 mrkve
3 režnja češnjaka
1 veći komad celera
1 vezica svježeg peršina
2 lovorova lista
3-4 grančice timijana
300 g kiselog kupusa
1 lovorov list za kiseli kupus
papar u zrnu za kiseli kupus
2 žličice crvene paprike
temeljac
sol i papar

Priprema:

Meso natrljajte soli i zapecite sa svih strana u većem loncu koji može i u pećnicu. Maknite iz posude pa na istoj masnoći pirjajte veće komade povrća. Dodajte lovorov list, timijan, dodatno začinite i dodajte temeljac. Pirjajte 10-ak minuta, vratite meso, poklopite i stavite u pećnicu na 160 stupnjeva. Pecite dva sata poklopljeno (ili više ako komad mesa ima više od dvije kile). Nakon toga otklopite i pecite na 180 stupnjeva još 30-ak minuta. Pred kraj na malo ulja pirjajte kiseli kupus, dodajte papar u zrnu, lovorov list i crvenu papriku. Pustite da omekša pa poslužite uz meso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:18