NEDJELJNI RUČAK

Mekana i sočna janjetina s korjenastim povrćem, graškom i bijelim vinom

 Deposit Photos/
Janjetinu najprije zapecite sa svih strana, a zatim s povrćem ubacite u pećnicu kako bi postala sočna i mekana

Trebat će vam:

1 kg janjetine

1 kg krumpira

3 mrkve

1 veći komad celera

2 korijena peršina

300 ml bijelog vina

1 žlica koncentrata rajčice

1 glavica luka

3 režnja češnjaka

1 žličica kumina

1 žličica crvene mljevene paprike

1 manja vezica timijana

2 šake graška

temeljac

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Janjetinu najprije narežite na manje komade, a zatim je sa svih strana dobro zapecite na vrućem ulju. Dodajte povrće koje ste očistili i narezali na manje komade. Dodajte koncentrat rajčice, a zatim ubacite i češnjak, kumin, mljevenu papriku i timijan. Dodajte vino i pirjajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte temeljac toliko da prekrije povrće i meso, poklopite i sve zajedno premjestite u pećnicu. Pustite da se kuha oko sat vremena ili dok povrće i meso ne omekšaju. Nakon toga, u lonac ubacite i grašak, promiješajte i kuhajte još 20 minuta bez poklopca. Pospite začinskim biljem po želji i poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 15:30