Trebat će vam:
1 kg janjetine
1 kg krumpira
3 mrkve
1 veći komad celera
2 korijena peršina
300 ml bijelog vina
1 žlica koncentrata rajčice
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
1 žličica kumina
1 žličica crvene mljevene paprike
1 manja vezica timijana
2 šake graška
temeljac
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Janjetinu najprije narežite na manje komade, a zatim je sa svih strana dobro zapecite na vrućem ulju. Dodajte povrće koje ste očistili i narezali na manje komade. Dodajte koncentrat rajčice, a zatim ubacite i češnjak, kumin, mljevenu papriku i timijan. Dodajte vino i pirjajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte temeljac toliko da prekrije povrće i meso, poklopite i sve zajedno premjestite u pećnicu. Pustite da se kuha oko sat vremena ili dok povrće i meso ne omekšaju. Nakon toga, u lonac ubacite i grašak, promiješajte i kuhajte još 20 minuta bez poklopca. Pospite začinskim biljem po želji i poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....