Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 2 šalice ječma
- 2 prstohvata soli
- 8 šalica vode
- 6 komada mladog luka
- 2 jušne žlice maslinova ulja
Priprema
1. korak
Ječam namočite preko noći u 8 šalica vode pa ujutro u istoj vodi kuhajte 1 sat pod tlakom. Nasjeckajte mladi luk, seitan na trakice pa ih pirjajte na ulju. Umiješajte mekani ječam i sve dobro promiješajte.
* Vodite računa da za ovo izdašno jelo ječam treba namočiti dan prije pripreme!
Savjet: Radi lakše probavljivosti ječam je dobro namočiti prije kuhanja, a najbrže se kuha u ekspres loncu. Cijelo zrno ječma, prženo i samljeveno, s dodatkom cikorije, može zamijeniti kavu. Ječmena kava pomiješana s mlijekom (bijela kava) izvrstan je i hranjiv napitak za djecu i starije ljude, bez kofeina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....