Kolač koji nestaje za čas

Meki biskvit s breskvama i skutom prava je ljetna slastica, samo ga pospite bademom i poslužite s klasičnim sladoledom od vanilije!

Iskoristite sezonu breskvi i na radost vaših ukućana spremite ovaj ukusni desert već danas...

Kada tržnicama zavladaju sočne breskve, znamo da je ljeto doista u punom jeku. Nedavno smo vam predlagali da ih iskoristite na različite načine u slanim jelima, a za naše ljetno izdanje magazina Dobra hrana naša suradnica Slavica Šagolj, koju možete pratiti na Instagramu pod profilom Salsa&Šalša by Slavica Šagolj, pripremila je ukusan biskvit s breskvama i skutom. Poslužite ga uz koglicu sladoleda, a nemojte ga zaboraviti posipati listićima badema za posebno efektan izgled.

image
Berislava Picek/Cropix

Biskvit s breskvama i skutom
800 g bresaka
4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
120 g maslaca sobne temperature
prstohvat soli
korica jednog limuna
100 g bademova brašna
100 g brašna od lješnjaka
300 g kravlje skute
1 prašak za pecivo
2 žlice amaretta
100 g listića badema

image
Berislava Picek/Cropix

Breskve dobro operite ispod mlaza hladne vode pa ih obrišite kuhinjskim papirom. Stavite ih sa strane. Uzmite dvije posude za miješanje. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg. U drugu posudu stavite omekšali maslac, šećer i vanilin šećer te miksajte dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte uz miješanje jedan po jedan sastojak: žumanjke, skutu, koricu limuna, amaretto i sol. Miksajte dok se sve ne sjedini. Na kraju umiješajte obje vrste brašna i snijeg od bjelanjaka. Polovicu bresaka narežite na manje šnite i umiješajte ih u tijesto. Tijesto izlijte u kalup. Poravnajte ga po vrhu, složite na kriške narezane breskve i obilno pospite listićima badema. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 30 minuta. Ohlađeni kolač servirajte uz kuglicu sladoleda.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2024 13:43