300 g junećeg mljevenog mesa 1 raženo ili integralno pecivo 1 jaje 200 g kuhanog crvenog graha 200 g kukuruza šećerca 1 veća glavica luka 1 režanj češnjaka 2 srednje mrkve 200 g sjeckanih pelata pola čajne žličice kumina 1 čajna žličica suhog origana 1 čajna žličica mljevene paprike pola žličice cimeta sol i papar |
Pecivo natrgajte na manje komadiće i ostavite da odstoji barem sat vremena u umućenom jajetu. Meso začinite solju i paprom te dodajte smjesu od kruha i jaja te sve skupa dobro izmiješajte. Napravite mini okruglice te ih ostavite sa strane dok pripremate ostatak namirnica. Mrkvu, luk i češnjak ste očistili i izblendajte ih na vrlo sitno u sjeckalici. Na malo svinjske masti popržite okruglice dok ne poprime lijepu koricu sa svih strana. Zatim dodajte sitno sjeckano povrće, miješajte na laganoj vatri pazeći da ne zagori te dodajte kumin, origano, papriku i cimet. Kada osjetite miris začina, dodajte pelate i mnogo vode te kuhajte sve na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj dodajte skuhani grah i kukuruz i začinite svježe sjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....