Kora:
1 šalica badema 1 šalica suhih smokava 3 žlice kakaa u prahu malo agava sirupa - po potrebi |
Prvo miksajte bademe do brašna. Kada ste dobili brašno od badema dodajte suhe smokve i miksajte dok se smjesa ne poveže, tako da kada je pritisnete morate dobiti jednu kuglu. Dobivenu smjesu rasporedite po kalupu, te uz pomoć zadnje strane žlice pritisnite ravnomjerno.
![Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/7/21/11/raw_food_kolaci8-250615.jpg)
Krema od mente:
1 mali avokado 1/2 šalice indijskih oraščića 1/2 šalice listića svježe mente 3-4 žlice agava sirupa 1 žlica kokosovog ulja |
U blender stavite avokado pa sve ostale sastojke. Miksajte u blenderu na najbržoj brzini dok ne dobijete glatku gustu kremu.
Čokoladna krema:
1 šalica indijskih oraščića 2 žlice kakaa u prahu 1/2 šalice vode 4 žlice kakao maslaca rastopljenog |
Sve sastojke stavite u blender i miksajte do guste glatke kreme. Kremu ravnomjerno rasporedite po kremi od mente. Na vrh posipajte sitno sjeckani lješnjak ili badema i listiće mente. Spremite u hladnjak ili u zamrzivač na 3 sata, te poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....