Trebat će vam:
1 kg svinjske potrbušine
60 ml umaka od soje
80 ml rižinog vina
2 žlice smeđeg šećera
3 režnja češnjaka
240 g šalica soli
Priprema:
Papirnatim ručnikom tapkajte po koži svinjske potrbušine dok se potpuno ne osuši. U posudi pomiješajte umak od soje, rižino vino, smeđi šećer i dobro usitnjeni češnjak. Izlijte smjesu u posudu dovoljno veliku da u nju stane svinjska potrbušina. Stavite svinjetinu u posudu pazeći da samo meso dodiruje marinadu i da koža ostane suha. Ako tekućina dotiče kožu, odlijte malo marinade. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći. Zagrijte pećnicu na 175°C. Stavite rešetku u posudu za pečenje i ulijte 2 cm vode u posudu. Stavite svinjsku potrbušinu na rešetku, pazeći da leži ravno kako bi se ujednačeno ispekla. Ravnomjerno rasporedite sol po koži. Stavite u gornju polovicu pećnice. Pecite oko 40 minuta ili dok meso ne omekša. Izvadite potrbušinu iz pećnice i pojačajte temperaturu na 240°C. Uklonite koru od soli s kože potrbušine i obrišite ostatke soli. Kad se pećnica zagrije, vratite potrbušinu natrag u pećnicu. Pecite još 30 minuta dok kožica ne postane jako hrskava. Pustite svinjsku potrbušinu da se odmori nekoliko minuta prije rezanja na kocke i posluživanja uz omiljeni prilog.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....