Trebat će vam:
1 kg mljevenog mesa po želji
1 jaje
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
4 žlice krušnih mrvica ili stari kruh nasjeckan na sitno
200 ml mlijeka
prstohvat timijana
1 žličica crvene paprike
100 g slanine
1 žlica senfa
dvije žlice sjeckanog peršina
4 tvrdo kuhana jaja
sol, papar
maslinovo ulje
Priprema:
U posudi najprije dobro pomiješajte krušne mrvice ili stari kruh koji ste nasjeckali na sitno. Dodajte mlijeko i pustite da odstoji dok pripremate ostale sastojke. Slaninu i luk nasjeckajte sitno. Na čistoj tavi najprije pržite slaninu, a zatim dodajte i luk i kratko ga pirjajte dok ne poprimi boju. Po potrebi dodajte ulje. Zadnju minutu dodajte i sitno sjeckani češnjak. Kruhu i mlijeku dodajte meso, jedno jaje, ohlađenu slaninu, luk i češnjak, timijan, crvenu papriku, peršin, senf, sol i papar. Dobro zamijesite meso pa ga rukama spljoštite. U sredinu dodajte jaja i zamotajte sve zajedno u štrucu. Prebacite je u kalup koji ste premazali maslinovim uljem, a uljem možete premazati i samu štrucu. Pecite oko sat vremena na 180 Celzijevih stupnjeva.
NEDJELJNI RUČAK
Mesna štruca sa slaninom i jajima dobar je izbor za jednostavan nedjeljni ručak
Priprema mesne štruce neće vam oduzeti previše vremena, a bit će dobra ideja u slučaju da želite potrošiti stari kruh
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?