OVO MORATE PROBATI

Mesne okruglice od mljevene junetine, pileće jetrice, slanine, kruha i koprive

 /Shutterstock
Okruglice pecite na masti ili gheeju, a zatim ih poslužite uz pire krumpir ili drugi prilog po želji

Trebat će vam:

500 g mljevene junetine
120 g pileće jetrice
3 šnite špeka
1 jaje
45 g blanširane koprive
20 g kruha narezanog na kockice
1 žlica soli
2-3 žlice masti ili gheeja
svježi papar

Priprema:

U multipraktiku usitnite špek i jetricu dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite u zdjelu s ostatkom sastojaka te dobro pomiješajte. Odvojite komadić smjese i ispecite ga kako biste provjerili okus i po potrebi prilagodili začine. Grabilicom za sladoled izdvojite iz smjese 12 okruglica. Zagrijte u velikoj tavi na srednje visokoj vatri s nekoliko žlica masti ili gheeja. Pecite okruglice sa svih strana dok ne posmeđe, a zatim ih prebacite u pećnicu na nekoliko minuta kako biste dovršili pečenje. Ako paralelno kuhate umak u loncu, nakon pečenja u tavi prebacite okruglice u umak da se krčkaju pa poslužite u umaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 11:33