Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 170 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- Za tijesto:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 50 g žumanjka
- kapi eteričnog ulja od ljubičica po ukusu
- Sastojci za kremu:
- 140 g žutanjka
- 120 g granuliranog šećera
- 15 g agar agara
- Za žele od maline:
- 250 g pirea od maline
- 120 g granuliranog šećera
- 8 g agar agara
Priprema
1. korak
Maslac otopite i promiješajte s šećerom. Zatim dodajte žumanjke, eterično ulje i brašno. Zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku da odstoji nekoliko sati. Zatim razvaljajte i izrežite na oblik kakve želite te pecite na 180 ºC, 10 minuta.
2. korak
Bavarsku kremu prethodno skuhanu kuhati 1 minutu sa agar agarom i granuliranim šećerom, zatim izliti u posudu i kuhati na pari u vodi na 140 ºc dok krema ne postane rijetka.
3. korak
U silikonske kalupe posložiti tijesto, te na tijesto izliti kremu, sve to smrznuti. Pire od malina, šećera i agar agara miješajte na vatri dok se sve zajedno ne sjedini, zatim izliti
na kremu. Staviti u hladnjak da se sve ohladi te kad se ohladi izvaditi iz kalupa i vrh želea umočiti u bijelu čokoladu i zatim u mrvice od šećera za maline.
Slastice Tee Mamut i Petre Jelenić na manifestaciji CHOCO & WINE BAR-Crno bijeli svijet u susret nadolazećem 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....