Miješana buzara

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 500 g dagnji
  • 500 g brbavica
  • 300 g kozica
  • 2, 3 češnja češnjaka
  • 1 dl maslinova ulja
  • 0,5 dl bijelog vina
  • sol, papar, čili po želji

Priprema

1. korak

Na maslinovom ulju malo popržiti češnjak, staviti kozice i brbavice i popržiti, dodati vino, kad se brbavice počnu otvarati, staviti i polovicu dagnji, njima treba manje da se otvore.

2. korak

Kuhati još par minuta i lagano tresti tećom da se ukusi spoje i vino potpuno ispari, da ne bude kiselo.

3. korak

Ne tresti preenergično da meso ne ispadne iz školjaka. Paziti na slanost tako da jedan dio dagnji (pola) otvorite napose.

4. korak

Dodati peršin i koji list divlje rikule, ako imate. Tko želi gušći toć, nek stavi mrvica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 14:32