Minestrone od rajčice i graška s bosiljkom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g rajčice
  • 5 mrkvi
  • 150 g graška
  • 3 kriške slanine
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 50 g sitne tjestenine
  • 25 g maslaca
  • povrtni temeljac
  • parmezan za posipanje

Priprema

1. korak

Nasjeckajte slaninu. U lonac stavite maslac i ulijte maslinovo ulje, pa na njima pržite slaninu otprilike 5 minuta. Lonac maknite s vatre. Nasjeckajte luk, dodajte ga na slaninu, malo dinstajte pa dodajte očišćenu i nasjeckanu mrkvicu.

2. korak

Pirjajte dok povrće dopola ne omekša, dodajte nasjeckanu rajčicu pa i dalje pirjajte dok se ne počne raspadati, a na kraju dodajte grašak. Poklopite i pirjajte na niskoj temperaturi otprilike 8-10 minuta. Posolite, poparite. Stalno podlijevajte povrtnim temeljcem i povremeno pomiješajte. Dodajte tjesteninu, zalijte temeljcem pa još pokriveno kuhajte desetak minuta.

Prije posluživanja umiješajte sjeckane listiće bosiljka, juhu pospite

parmezanom i ukrasite bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 17:09