ZA MOUSSE:
300 g aquafabe (vode od slanutka) 190 g tamne čokolade sa 50% kakaa |
Vodu od slanutka prije obrade ostavimo u hladnjaku preko noći da se dobro ohladi. Zatim dugo miksajući, barem 15 minuta, od nje napravimo čvrsti "snijeg". Za to vrijeme otopimo čokoladu na pari te je maknemo s vatre da se prohladi prije nego što je ulijemo u snijeg od aquafabe. Čokolada mora biti i dalje tekuća, ali ohlađena. Vrlo sporo ulijevamo čokoladu u aquafabu dok je mikser i dalje uključen. Još jednom sve nježnim pokretima ravnomjerno umiješamo špatulicom, napunimo posudice i ostavimo da se mousse hladi najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
ZA COULIS OD JAGODA:
250 g svježih jagoda 30 g cvjetnog meda malo esencije vanilije 30 g chia sjemenki |
Jagode operemo i narežemo na manje komade. Stavimo ih kuhati s medom i vanilijom, ukupno 5 minuta. Još toplu smjesu po želji izblendamo štapnim mikserom i protisnemo kroz sito, pa u glatki coulis dodamo chia sjemenke i ostavimo da se smjesa ohladi. Mousse poslužimo s coulisom, svje- žim jagodama i nezaslađenim tučenim slatkim vrhnjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....