CHIARIN TANJURIĆ

MINI DESERTI ZA MALE GURMANE: Zdravi cheesecake s mariniranim jagodama

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Željno sam iščekivala svibanj kako bih napokon mogla jesti jagode bez grižnje savjesti. Jedna sam od onih koja ih ne jede izvan njihove sezone, što u pravilu znači gotovo 10 mjeseci u godini, jer su zaista najukusnije i najplodnije u svibnju i lipnju.
150 g zobenih keksa (bez bijelog šećera)
40 g tostiranih lješnjaka
40 g kokosova ulja
250 g krem sira
200 g grčkog jogurta
2 jaja
100 g brezinog šećera u prahu
15 g limunova soka
malo mljevene burbon vanilije

Zagreb, 120418.
Zdrava jela od jagoda za djecu pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Od zobenih keksa i tostiranih lješnjaka izblendamo smjesu u obliku krušnih mrvica. Zatim dodajemo otopljeno kokosovo ulje i sve dobro izmiješamo. Napunimo silikonske kalupe za muffine jednom žlicom smjese po kalupu i dobro utisnemo na dno. Pečemo ih u pećnici zagrijanoj na 180° 10 minuta. Smjesu od sira napravimo tako da pjenjačom ravnomjerno umutimo krem sir, grčki jogurt, jaja, šećer, limunov sok i vaniliju te do vrha napunimo kalupe pečenom smjesom od keksa i sve vratimo u pećnicu na još 25 minuta. Znamo da su gotovi kada protresemo kalup i krema je čvrsta, ali nije popucala. Ovako pripremljene kolačiće ostavimo da se ohlade preko noći te ih sutradan poslužimo s jagodama koje smo marinirali u smjesi od malo meda, limunova soka, korice naranče i mljevene vanilije. Po želji serviramo s listićima mente ili bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:04