150 g zobenih keksa (bez bijelog šećera) 40 g tostiranih lješnjaka 40 g kokosova ulja 250 g krem sira 200 g grčkog jogurta 2 jaja 100 g brezinog šećera u prahu 15 g limunova soka malo mljevene burbon vanilije |
Od zobenih keksa i tostiranih lješnjaka izblendamo smjesu u obliku krušnih mrvica. Zatim dodajemo otopljeno kokosovo ulje i sve dobro izmiješamo. Napunimo silikonske kalupe za muffine jednom žlicom smjese po kalupu i dobro utisnemo na dno. Pečemo ih u pećnici zagrijanoj na 180° 10 minuta. Smjesu od sira napravimo tako da pjenjačom ravnomjerno umutimo krem sir, grčki jogurt, jaja, šećer, limunov sok i vaniliju te do vrha napunimo kalupe pečenom smjesom od keksa i sve vratimo u pećnicu na još 25 minuta. Znamo da su gotovi kada protresemo kalup i krema je čvrsta, ali nije popucala. Ovako pripremljene kolačiće ostavimo da se ohlade preko noći te ih sutradan poslužimo s jagodama koje smo marinirali u smjesi od malo meda, limunova soka, korice naranče i mljevene vanilije. Po želji serviramo s listićima mente ili bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....