260 g sitnih zobenih pahuljica 250 g zrelih banana 3 g praška za pecivo prstohvat sitne himalajske soli malo cimeta i vanilije 35 g cvjetnog meda 70 g badema u listićima 350-400 g svježih jagoda |
110 g sitnih zobenih pahuljica stavimo u posudu, a od ostatka u blenderu napravimo brašno. Prebacimo zobeno brašno pahuljicama, a u blender stavimo banane s medom, cimetom, vanilijom i soli te napravimo gustu kremu. Dobro promiješamo kremu od banana sa zobenim pahuljicama, pa 2/3 smjese ravnomjerno utisnemo u četvrtasti silikonski kalup. Preko njih posložimo očišćene i narezane jagode te po vrhu pospemo i ponovno dobro utisnemo ostatak smjese od zobenih pahuljica pomiješane s bademima. Sve pečemo u pećnici zagrijanoj na 180° oko 35 minuta. Ohladimo prije rezanja pločica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....