KUHAJ BOLJE

Mini fritata sa slaninom, crvenom paprikom, kozjim sirom, bosiljkom i parmezanom

 Berislava Picek/Cropix/
Zavirite u hladnjak, izdvojite povrće koje želite potrošiti pa se bacite na pripremu brze fritate

Trebat će vam:

70 g špeka za pečenje
1 veća crvena paprika
3-4 mlada luka
žlica svježe nasjeckanog bosiljka
3 jaja
100 g mekog kozjeg sira
velika žlica svježe ribanog parmezana
papar
sol
50 g maslaca

Priprema:

Jelo radite u tavi koja može ići u pećnicu. Prije pripreme upalite pećnicu da se zagrije na 180 °C. U tavu stavite maslac te na trakice narezan špek. Kratko popržite. Dodajte na trakice narezanu crvenu papriku, kratko popržite. Mladi luk dodajte narezan na sitne kolutiće. U posebnoj posudi izmiješajte jaja, bosiljak, parmezan i začine. Lagano smjesu umiješajte u povrće u tavi, tek toliko da povežete. Na vrh ravnomjerno rasporedite meki kozji sir. Stavite u zagrijanu pećnicu na 4-5 minuta. Jelo će u pećnici postati pjenasto i narasti zahvaljujući jajima. Poslužite uz sezonsku salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 13:30