Trebat će vam:
200 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
200 ml mlijeka
2 žlice sitno nasjeckanog vlasca
3 jaja
30 g otopljenog maslaca
sol
papar
maslac za prženje
Za nadjev:
100 g šunke
50 g špinata
4 jaja za poširanje
Za umak:
200 g kiselog vrhnja
100 g majoneze
3 kisela krastavca
par kapara
prstohvat mljevene dimljene crvene paprike
3-4 šnite pršuta
Priprema:
U dublju posudu stavite jaja te ih izmiješajte pjenjačom. Dodajte mlijeko, otopljeni maslac (pazite da nije vruć kako se jaja ne bi pretvorila u kajganu), začine i lagano miješajte. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i vlasac. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Nakratko ostavite sa strane. Napravite umak. U zdjelicu stavite vrhnje, majonezu, na sitno nasjeckan krastavac, kapare i usitnjeni pršut. Na kraju umiješajte začine. Stavite u hladnjak.
Vrijeme je za pečenje palačinki. Zagrijte tavu na umjerenoj vatri, a zatim u nju ulijte pola manje zaimače pripremljenog tijesta. Lagano oblikujte mini palačinke promjera oko 10 centimetara. Pecite palačinke dok ne potrošite tijesto. Na dno tanjura stavite palačinku, dodajte umak, svježi špinat i šunku. Zatim složite još dva ista sloja. Na vrh servirajte poširano jaje. Kako biste ga poširali, u manjoj posudi zagrijte vodu. Kada zakuha smanjite vatru na najmanje. Dodajte dvije žlice jabučnog octa. Jaje oprezno razbijte u zdjelicu, tako ćete izbjeći da se žumanjak raspadne. Pažljivo spustite jaje u vodu pomoću žlice, najbolje uz stijenku posude. Žlicom pomalo gurajte bjelanjak prema žumanjku da se ne razdvoji. Poširano jaje je gotovo kada je bjelanjak potpuno bijel i lagano tvrd. Izvadite ga rupičastom lopaticom kako biste odmah uklonili višak tekućine. Stavite odmah na palačinku. Jaje začinite solju i paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....