Kreativna obitelj

Mlada Winklerica otkrila nam je recept za ukusnu salatu koju možete probati samo na njihovoj farmi

Tita je diplomirala filozofiju u Ljubljani, ali grad joj je dosadio. I sad, na našu sreću, želi samo kuhati na Kumparički. O njezinim se jelima već naveliko priča, a gosti se rado vraćaju na njezin Kumparička Table

Priča o Kumparički, najboljem istarskom siru i slovenskoj obitelji koja je prije gotovo 16 godina urbani život odlučila za mijeniti suživotom s kozama na staroj istarskoj stanciji već je dobro poznata - o njima se pisalo, snimali su ih za televiziju. No ljudi iz medija odu, a oni ostanu sa svojih 260 koza koje svaki dan treba izvoditi na ispašu, zatim musti pa njihovo mlijeko prerađivati. I usput se brinuti o svemu drugome na farmi. Kuhinjom na Kumparički danas vlada mlada Tita Winkler. Iz nje na vanjski stol iznosi jela koja su toliko lijepa da svima nad njima zastaje dah. Sve je na tim tanjurima s ove farme - iz štale, vrta, sirane, s polja i iz šume. Čista, prirodna sezonska hrana u autentičnom prostoru s kojega potječe. Sve o tome, iz pera našeg glavnog urednika Gordana Zečića, čitsjte u novom broju magazina Dobra hrana koji je u prodaji!

image

Sve što na Kumpariči nude sami su uzgojili

Berislava Picek/Cropix

SALATA OD KORABICE I ROTKVICE

Trebat će vam:

1 korabica
10 rotkvica s listovima
voćni ocat (murvin ili limunov sok)
melasa od murve (ili melasa od nara)
maslinovo ulje
sol
kozji labneh
suhe brusnice
suncokretove sjemenke
bučine sjemenke

image
Berislava Picek/Cropix

Priprema pesta od listova rotkvice:

Odvojite listove rotkvica, operite i osušite ih. Izmiksajte listove rotkvica s maslinovim uljem i solju dok ne dobijete kremastu teksturu.

Priprema korabice i rotkvica:

Ogulite korabicu i narežite je na štapiće debljine pola centimetra. Narežite rotkvice na deblje kriške.

Priprema salate:

U velikoj zdjeli pomiješajte korabicu i rotkvice. Dodajte pesto od listova rotkvice i začinite voćnim octom (ili limunovim sokom) i melasom od murve (ili nara). Lagano tostirajte bučine i suncokretove sjemenke na tavi, a suhe brusnice nasjeckajte na manje komadiće.

Na veliki tanjur razmažite kozji labneh. Na labneh složite salatu od korabice i rotkvica. Ukrasite salatu tostiranim sjemenkama i nasjeckanim brusnicama.

image

Dobra hrana ljeto 2024.

Fotografija: Berislava Picek/cropix; Dizajn naslovnice: Vesna Veselić

Cijelu priču o Kumparička Tableu, više dobrih recepata i outdoor ideja pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:24