Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1,5 kg mladog crvenog krumpira
- 150 g maslaca
- dvije grančice svježeg ružmarina
- krupna sol
- 100 g sira
- žličica sjemenki gorušice
- dvije glavice češnjaka
- salata po izboru
Priprema
1. korak
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Operite i očetkajte krumpire. Razrežite ih na polovice, a one sasvim male ostavite cijele.
2. korak
Stavite ih u široku vatrostastalnu posudu. U maloj posudi na vatri rastopite maslac. Prelijte njime krumpire. Pospite ih krupnom solju i pospite ružmarinom.
3. korak
Listiće možete usitniti ili ostaviti cijele, kako želite. Stavite krumpir peći. Nakon otprilike pola sata izvadite krumpire iz pećnice i promiješajte. Krumpiru dodajte nekoliko mladih češnjaka.
4. korak
Sve pospite sjemenkama gorušice i pospite dobrim naribanim sirom. Pecite još petnaestak minuta. Servirajte sa salatom.
5. korak
Savjet: Prvi mladi krumpiri idealni su za ovu vrstu superjednostavnih recepata, u kojim je krumpir glavna zvijezda pa mu se ne dodaje meso. Slatkoća i sočnost mladog krumpira zaslužuju da ga tretirate kao glavno jelo. Ovakvi aromatizirani krumpiri s mješanom salatom idealan su večernji obrok bez puno muke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....