Za pesto od špinata:
1 žlica kokosova ulja 1 mali luk 2 režnja češnjaka 150 g graška 160 ml kokosova mlijeka iz konzerve (kremasti bijeli dio) 200 ml pilećeg temeljca 60 g špinata šaka svježeg korijandra pola žličice slatke paprike pola žličice curry praha četvrt žličice čilija u prahu papar sol |
Zagrijte kokosovo ulje u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjeni luk i češnjak te ih pržite 2-3 minute uz neprestano miješanje. Dodajte grašak i pirjajte dodatne 2-3 minute. Potom dodajte kokosovo mlijeko i pileći temeljac te pustite da se krčka 10 minuta. Maknite juhu s vatre, dodajte špinat i usitnjeni korijandar pa sve zajedno usitnite štapnim mikserom dok ne dobijete glatku i kremastu juhu. Začinite slatkom paprikom, curryjem i čilijem. Dodajte sol i papar prema želji. Ukrasite zdjelicu juhe žlicom kokosova mlijeka i graškom te malo čili praha. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....