NAMIRNICA MJESECA

MLADI ŠPINAT: Juha od špinata i graška

Sad je vrijeme kad se može nabaviti mladi, koji se jede sirov u salatama, a u tavici, na vatri dovoljno ga je pripremati samo par minuta i poslužiti kao prilog: uz par kapi maslinova ulja.

Za pesto od špinata:

1 žlica kokosova ulja
1 mali luk
2 režnja češnjaka
150 g graška
160 ml kokosova mlijeka iz konzerve (kremasti bijeli dio)
200 ml pilećeg temeljca
60 g špinata
šaka svježeg korijandra
pola žličice slatke paprike
pola žličice curry praha
četvrt žličice čilija u prahu
papar
sol

Zagrijte kokosovo ulje u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjeni luk i češnjak te ih pržite 2-3 minute uz neprestano miješanje. Dodajte grašak i pirjajte dodatne 2-3 minute. Potom dodajte kokosovo mlijeko i pileći temeljac te pustite da se krčka 10 minuta. Maknite juhu s vatre, dodajte špinat i usitnjeni korijandar pa sve zajedno usitnite štapnim mikserom dok ne dobijete glatku i kremastu juhu. Začinite slatkom paprikom, curryjem i čilijem. Dodajte sol i papar prema želji. Ukrasite zdjelicu juhe žlicom kokosova mlijeka i graškom te malo čili praha. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2024 20:35