NAMIRNICA MJESECA

MLADI ŠPINAT: Okruglice od špinata i piletine

Sad je vrijeme kad se može nabaviti mladi, koji se jede sirov u salatama, a u tavici, na vatri dovoljno ga je pripremati samo par minuta i poslužiti kao prilog: uz par kapi maslinova ulja.
450 g mljevene piletine
25 g feta sira
60 g špinata
pola žličice soli
prstohvat papra
1 jaje
4 režnja češnjaka
70 g krušnih mrvica

Zagrijte pećnicu na 230 Celzijevih stupnjeva. Prekrijte lim papirom za pečenje. U malom loncu zagrijte vodu dok ne proključa. Dodajte špinat i kuhajte dok ne povene pa ga iscijedite i usitnite. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, krušne mrvice, usitnjeni češnjak, jaje, usitnjeni špinat, sol, papar i feta sir dok se ne povežu pa oblikujte okruglice. Poslažite ih na lim za pečenje i pecite 15-20 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju. Poslužite s umakom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 19:09