Svježi špinat zelenih listova i hrskave stabljike povrće je prepoznatljiva okusa, bogat izvor antioksidansa. Možemo kupiti mladi ili stariji špinat, a razlika je u izgledu samih listova, debljini stabljike i načinu pripreme. Dok se sasvim mladi, takozvani baby špinat, jede sirov u salatama, mladi i stariji špinat kuhaju se i pirjaju te s lakoćom kombiniraju s različitim vrstama sira i drugim povrćem.
UZ PAR KAPI MASLINOVA ULJA
MOĆNI ŠPINAT: Sad je vrijeme kad se može nabaviti mladi i zato radimo ova tri recepta!
Sad je vrijeme kad se može nabaviti mladi, koji se jede sirov u salatama, a u tavici, na vatri dovoljno ga je pripremati samo par minuta i poslužiti kao prilog: uz par kapi maslinova ulja.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....