
Biskvit:
6 žumanjaka i dva bjelanjka 100 g šećera 80 g brašna 5 g praška za pecivo 2 prstohvata soli 1/2 naranče, korica i sok 1/2 limuna, korica 1 žlica ruma vanilija |
Nadjev:
250 g polovina oraha 4 bjelanjka 180 g šećera vanilija rum 1-2 kašike korica 1/2 limuna i naranče prstohvat soli |

Tući mikserom 2 bjelanjka s prstohvatom soli i pri kraju miješanja dodati 1 žlicu šećera za stabilizaciju. Tući mikserom 15-ak minuta 6 žumanjaka sa preostalim šećerom i aromama. U smjesu od jaja lagano rukom i naizmjenično umiješati prosijano brašno sa PP i snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu promjera 20-24 cm na 170 stupnjeva 20-ak minuta. Kad je biskvit gotov, izvaditi iz pećnice i pustiti da odmara 10 minuta. Za to vrijeme u plitkom širokom loncu staviti lagano istučene bjelanjke, šećer, vaniliju, koricu limuna i naranče, rum. Staviti lonac na laganu vatru i miješati 10-ak minuta dok karamel poprimi lijepu jantarnu smeđu boju i smjesa se poveže u sjajnu masu. Kad je nadjev gotov, lagano drvenom kuhačom stavljati na biskvit, od rubova biskvita prema sredini. Cijelu tortu vratiti u pećnicu još 15 minuta na 100 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....