Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg soma (može i neka druga riba, izbjegavajte oslić jer se on dosta brzo raspadne)
- 250 ml kozica
- malo ocijeđenog soka od limete ili limuna
- maslinovo ulje
- 5 češnjeva češnjaka
- 1 veća glavica luka
- 3-4 pelata
- ribljeg ili povrtnog temeljca
- svježi ili sušeni bosiljak
Priprema
1. korak
Na maslo maslaca ili maslinova ulja prepržite češnjak i luk, zatim dodajte ribu. Promiješajte nekoliko puta te dodajte ribljeg ili povrtnog temeljca. Kuhajte tako 6 do 8 minuta.
2. korak
Nakon toga dodajte kozice i pelate. Kuhajte još 5 minuta, a ako želite egozotičniji okus, dodajte i malo kokosova mlijeka.
3. korak
Kuhajte dok riba ne omekša i dok se svi sastojci prožmu. Dodajte malo maslinova ulja te začinite solju, paprom i svježim bosiljkom. Poslužite uz rižu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....