8 - 10 black tiger kozica
200 ml hladne vode
100 - 150 g mješavine za tempuru
ulje za prženje
ZA UMAK:
100 ml vode
50 ml mirina (slatki sake za kuhanje)
50 ml umaka od soje
2 - 3 g dashi praha (riblji temeljac u prahu)
Pripremite umak tako što ćete u lončiću zagrijati mirin i pustiti da se alkohol reducira, a potom dodati vodu, umak od soje i dashi prah te pustiti da mješavina proključa. Maknite s vatre i ohladite. Kako biste pripremili tempuru, u hladnu vodu s kockicama leda dodajte mješavinu za tempuru i polako miješajte. Nemojte miješati kružnim kretnjama kako se ne bi stvorio gluten, nego radite kuhačom oblik slova X dok ne nastane glatka smjesa. Kad je smjesa za tempuru gotova, umočite u nju očišćene kozice. Pržite ih u ulju zagrijanom na 160 - 170 Celzijevih stupnjeva 2 do 3 minute. Kada tempura postane hrskava, izvadite kozice na ubrus koji će upiti višak masnoće pa poslužite s umakom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....