PREPORUKA CHEFA

MOTOHIKO MOCHIZUKI: Miso juha

 Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
Nakon uvođenja japanske kuhinje u Hrvatsku prije 17 godina, bivši chef Takenoka spreman je za novi izazov, nikkei kuhinju!

500 ml vode
50 g miso paste
50 g tofua
2 - 3 g dashi praha (riblji temeljac u prahu)
1 g sušenih wakame algi
10 g mladog luka

Zagreb, 090118.
Nova Ves.
Restoran Hanami.
Miso juha.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Pustite za voda zavrije u manjem loncu pa na njega postavite cjedilo tako da mu dno bude uronjeno u vodu. Miso pastu potom kuhačom protisnite kroz cjedilo da se ravnomjerno rastopi u vodi. Dodajte dashi prah, kockice tofua pa sušene wakame alge i pustite da se kratko kuha. Kada alge “procvjetaju”, juha je gotova. Izvadite juhu u zdjelice i dovršite usitnjenim mladim lukom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 18:13