400 g mladog špinata
maslinovo ulje
ulje s tartufima
prstohvat soli
prstohvat crnog papra
sok pola limete
Grana Padano ili tofu
prženi poriluk
U zdjelu stavite mladi špinat, polijte ga s malo maslinova ulja, dodajte malo ulja s tartufima, posolite, popaprite te prelijte sokom pola limete i sve dobro pomiješajte. Prije posluživanja u tanjur sa salatom naribajte Grana Padano sir ili za vegansku verziju dodajte tanko narezan i potom prženi tofu. Dovršite salatu hrskavim prženim porilukom. Za pripremu tog dodatka salatama i juhama poriluk narežite na tanke trakice te polako pržite u ulju zagrijanom na 150 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu hrskave. Na isti način prepržite i tofu pa dodajte u salatu prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....