Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 200 g crne čokolade (min. 60 % kakaa)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera (odvojeno 50+50g)
- 3 jaja (odvojeni žumanjci i bjelanjci)
- 100 ml maslinova ulja
Priprema
1. korak
Na pari rastopite čokoladu. Za to vrijeme izmiksajte žumanjke s polovicom šećera dok ne posvijetli i postane pjenasto, i bjelanjek s drugim dijelom šećera u čvrst snijeg.
2. korak
Vrhnje istucite u šlag. Rastopljenu čokoladu pomiješate s maslinovim uljem. Nakon toga smjesi dodajte sve ostale sastojke, redom kremu od žumanjaka, snijeg od bjelanjaka pa tučeno vrhnje.
3. korak
Pažljivo promiješajte. Mousse podijelite u manje staklene posudite i hladite najmanje 4 sata, ali najbolje preko noći.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....