Mousse od crne čokolade s maslinovim uljem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 200 g crne čokolade (min. 60 % kakaa)
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera (odvojeno 50+50g)
  • 3 jaja (odvojeni žumanjci i bjelanjci)
  • 100 ml maslinova ulja

Priprema

1. korak

Na pari rastopite čokoladu. Za to vrijeme izmiksajte žumanjke s polovicom šećera dok ne posvijetli i postane pjenasto, i bjelanjek s drugim dijelom šećera u čvrst snijeg.

2. korak

Vrhnje istucite u šlag. Rastopljenu čokoladu pomiješate s maslinovim uljem. Nakon toga smjesi dodajte sve ostale sastojke, redom kremu od žumanjaka, snijeg od bjelanjaka pa tučeno vrhnje.

3. korak

Pažljivo promiješajte. Mousse podijelite u manje staklene posudite i hladite najmanje 4 sata, ali najbolje preko noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:13