KREMASTO

Možete li odoljeti kremastoj tjestenini s gljivama? Radit ćemo je dva puta ovaj tjedan koliko je dobra

 Jackmalipan/Getty Images/istockphoto
Posebnu ljubav gajimo prema ljetnim tjesteninama, ovo je jedan od naših najdržih recepata

Priprema: 5 minuta
Kuhanje: 15 minuta
Porcija: 4

150 g tjestenine
350 g gljiva
1 žlica maslinova ulja
1,5 žlica maslaca
četvrt žličice čili pahuljica
2 režnja češnjaka
150 g ricotta sira
30 g ribanog parmezana
sol i papar peršin

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, dok ne postane al dente. Sačuvajte šalicu tekućine od kuhanja, a zatim ocijedite tjesteninu. Uklonite prljavštinu s gljiva vlažnom krpom, osušite ih i narežite. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i pirjajte ih uz povremeno miješanje dok ne puste vodu i ne porumene po rubovima. Dodajte sol i papar i dobro promiješajte. Umiješajte maslac, čili pahuljice i usitnjeni češnjak i kuhajte oko minutu. Dodajte tjesteninu u tavu i dobro promiješajte. Skinite tavu s vatre i umiješajte ricotta sir, parmezan i usitnjeni peršin po želji. Dodajte otprilike četvrt šalice vode za tjesteninu, a zatim pomiješajte tjesteninu s umakom. Probajte i dodajte još soli i papra ako je potrebno, kao i škrobne vode od kuhanja ako tjestenina izgleda suho. Poslužite odmah, ukrašeno dodatnom svježom ricottom na vrhu, svježim peršinom i malo maslinova ulja po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 10:23