Obožavamo ih

Možete li zamisliti ljeto bez punjenih paprika? Ni mi! Stiže klasik, ali iz pećnice

 Minadezhda/Getty Images/istockphoto
Punjene paprike možete raditi i u ekspres loncu, ali i u pećnici, evo kako

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 2 sata • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 kg miješanog mljevenog mesa
glavica luka
3 žlice riže
1 jaje
sol i papar
malo crvene paprike
maslinovo ulje
8-10 manjih i tanjih paprika
500 ml pasirane rajčice
glavica luka
sol i papar
10 listova bosiljka žlica maslinova ulja

Priprema:

U zdjeli pomiješajte meso, usitnjeni luk, rižu, jaje i začine pa smjesom napunite očišćene i izdubljene paprike. Nemojte ih previše napuniti. Na dno posude u kojoj ćete ih peći stavite malo maslinova ulja pa na njega poslažite paprike. U tavi na ulju pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte pasiranu rajčicu, sol i papar. Kada se zagrije, prelijte paprike umakom od rajčice. Poklopite posudu ili je prekrijte folijom pa stavite peći na 180 °C oko dva sata. Na kraju paprike kratko zapecite i bez poklopca

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 09:18