1 domaća patka oko 2,5 kg (što masnija, to bolja)
50 g soli
2 jabuke
1 kg krumpira
sol
papar

Očišćenu patku nasolite izvana i iznutra te stavite da odleži u hladnjaku (bez pokrivanja) 24 sata. Na ognjištu napravite vatru, a patku nabijte na ražanj po dužini od trtice prema vratu i osigurajte žicom. U unutrašnjost patke stavite jabuke koje ste narezali na četvrtine. Stavite patku na ražanj, a ispod nje stavite lim da skuplja masnoću. Prvih sat i 15 minuta zagrijavajte patku, što znači da je žar sa strane, te povremeno podlijevajte masnoćom iz lima. Potom približite žar i pojačajte vatru. Nakon dva sata dodajte posoljene krumpire u lim i sve skupa pecite ukupno oko 3 sata. Krumpire s vremena na vrijeme promiješajte. Patku skinite s ražnja i pustite da odstoji 15 - 20 minuta, narežite i poslužite uz krumpire te uživajte uz prigodne kapljice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....