jedan kalup za sve

Muffine od jaja i brokule možete pojesti za doručak, poslužiti uz salatu za ručak ili večeru

 Rudisill/Getty Images
Umjesto brokule u smjesu od jaja možete ubaciti usitnjene paprike, kukuruz iz konzerve, naribane tikvice i brojno drugo povrće.

Trebat će vam:

250 g slanine
ulje za premazivanje kalupa
1 luk
300 g brokule
12 jaja
papar

Zagrijte pećnicu na 180 °C, a kalup za muffine s 12 rupa namastite uljem. Stavite veliku tavu na srednje jaku vatru i kad se zagrije, dodajte nasjeckanu slaninu i pecite je 5-7 minuta. Po želji pažljivo ocijedite masnoću od slanine. Dodajte luk u tavu sa slaninom i pirjajte ga oko 3-4 minute ili dok luk ne postane proziran. Na kraju u tavu dodajte nasjeckanu brokulu. Pirjajte još 3-4 minute pa maknite posudu s vatre. Ostavite smjesu da se ohladi nekoliko minuta. U međuvremenu umutite jaja u velikoj zdjeli. Dodajte smjesu slanine i brokule i umutite da se sastojci sjedine. Začinite paprom po ukusu. Ravnomjerno rasporedite smjesu jaja po kalupu za muffine. Pecite 20-25 minuta ili dok se smjesa ne napuhne, ispeče i ne poprimi zlatno smeđu boju na vrhu. Nakon što je pečeno, jedite dok je toplo ili ostavite da se potpuno ohladi prije nego slane muffine prebacite u zatvorenu posudu. Ovako spremljeni muffini od jaja mogu stajati do pet dana u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 12:17