Trebat će vam:
250 g slanine
ulje za premazivanje kalupa
1 luk
300 g brokule
12 jaja
papar
Zagrijte pećnicu na 180 °C, a kalup za muffine s 12 rupa namastite uljem. Stavite veliku tavu na srednje jaku vatru i kad se zagrije, dodajte nasjeckanu slaninu i pecite je 5-7 minuta. Po želji pažljivo ocijedite masnoću od slanine. Dodajte luk u tavu sa slaninom i pirjajte ga oko 3-4 minute ili dok luk ne postane proziran. Na kraju u tavu dodajte nasjeckanu brokulu. Pirjajte još 3-4 minute pa maknite posudu s vatre. Ostavite smjesu da se ohladi nekoliko minuta. U međuvremenu umutite jaja u velikoj zdjeli. Dodajte smjesu slanine i brokule i umutite da se sastojci sjedine. Začinite paprom po ukusu. Ravnomjerno rasporedite smjesu jaja po kalupu za muffine. Pecite 20-25 minuta ili dok se smjesa ne napuhne, ispeče i ne poprimi zlatno smeđu boju na vrhu. Nakon što je pečeno, jedite dok je toplo ili ostavite da se potpuno ohladi prije nego slane muffine prebacite u zatvorenu posudu. Ovako spremljeni muffini od jaja mogu stajati do pet dana u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....