Trebat će vam:
1 kg krumpira 4 patlidžana 1,5 dcl maslinova ulja2 češnja češnjaka 1 luk 1 konzerva pelata (400g) žličica majčine dušice žlica krušnih mrvica žličica listića ružmarina 100 g feta sira |
Priprema:
Patlidžane operite i uzdužno narežite na ploške debljine 5 do 8 mm. Češanj češnjaka zgnječite i pomiješajte s 1 dl ulja, time premažite patlidžane, a zatim ih malo posolite. Patlidžane kratko pecite u tavi dok ne omekšaju. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te ga na 10 minuta prokuhajte u kipućoj slanoj vodi. Dno lima premažite uljem pa poslažite krumpir i patlidžane. Rasporedite usitnjene pelate, posolite, popaprite, pospite ružmarinom, majčinom dušicom i mrvicama pa stavite u pećnicu na 180 °C otprilike 40 minuta. Prije posluživanja po složencu nadrobite feta sir.
Isprobajte i savršen ljetni pinđur te punjene patlidžane!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....