Musaka od patlidžana i krumpira s fetom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 4 patlidžana
  • 1,5 dcl maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 konzerva pelata (400g)
  • žličica majčine dušice
  • žlica krušnih mrvica
  • žličica listića ružmarina
  • 100 g feta sira

Priprema

1. korak

Patlidžane operite i uzdužno narežite na ploške debljine 5 do 8 mm. Češanj češnjaka zgnječite i pomiješajte s 1 dl ulja, time premažite patlidžane, a zatim ih malo posolite. Patlidžane kratko pecite u tavi dok ne omekšaju. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te ga na 10 minuta prokuhajte u kipućoj slanoj vodi.

2. korak

Dno lima premažite uljem pa poslažite krumpir i patlidžane. Rasporedite usitnjene pelate, posolite, popaprite, pospite ružmarinom, majčinom dušicom i mrvicama pa stavite u pećnicu na 180 °C otprilike 40 minuta. Prije posluživanja po složencu nadrobite feta sir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 13:59