500 g mušula
1 luk
2 režnja češnjaka
1 mrkva
60 ml bijelog suhog vina
60 ml maslinova ulja
60 ml bijele kvasine
1/4 žličica meda
1 žličica mljevene paprike
1 lovorov list
prstohvat lista korijandera
sol, papar
Mušule otvorite na vatri i očistite meso. Luk i mrkvu narežite na tanke trakice, a češnjak zdrobite nožem. Na maslinovom ulju propirjajte luk i ostalo povrće. Podlijte kvasinom, ostatkom ulja i vinom. Pirjajte nekoliko minuta pa prohladite. Procijedite sok od povrća te u njega stavite meso od mušula i marinirajte. Nakon nekoliko sati propasirajte povrće i napravite pire te poslužite u marinadi uz pire i nasjeckani korijander.
UKUSNO I ZANIMLJIVO
Mušule ubacite u marinadu od escabeche umaka i napravite pravu feštu od školjaka
Bili smo na Pelješcu i napravili čudo tradicionalnih i nekih novih jela uz koja predlažemo i autohtona vina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....