KAKAV HIT

Na roštilju možete ispeći i cijelo pile, trebat će vam tek malo maslaca i - cigla

 Zoryanchik/Getty Images/istockphoto
Otkošteno pile začinite po želji, stavite na grill, a zatim dobro pritisnite ciglom koju ste omotali folijom

Trebat će vam:

1 cijelo pile
100 g maslaca
začini (timijan, ružmarin...)
sol i papar

Priprema:

Pile otkostite i prerežite po pola tako da izgleda kao leptir. Maslac pomiješajte sa začinskim biljem, soli i paprom i njime dobro natrljajte pile. Stavite ga i pod kožu. Pile stavite na rešetku tako da kožom dodiruje rešetku, a na to stavite i dvije cigle omotane folijom. Pecite tako 30-ak minuta, okrenite pa ponovno vratite ciglu i pecite još 20 minuta. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 21:18