Jesen, hladnije vrijeme i neumorne kišne kapi baš mame na neko izdašnije i “jače” jelo. Tako je naša vjerna čitateljica Ksenija Gortan pripremila marinirane teleće kotlete vrlo intenzivnog mirisa i okusa. Ako se još dvoumite što za ručak ovo je prilično dobar prijedlog:
Sastojci:
- 800 g telećih kotleta
- 500 g bundeve (hokaido)
- 300 g batata
- 200 g cikle
- 200 g mrkve
- 6 žlica maslinova ulja
- 2 žlice balzamičnog octa
- stručak timijana
- 2 režnja češnjaka
- 1 kg krumpira
- 1 kockica maslaca
- 100 ml mlijeka
- sol i papar
Priprema:
Kotlete istrljajte češnjakom, pospite listićima timijana, posolite i popaprite. Premažite ih uljem, složite jedan na drugi i ostavite da se mariniraju oko jedan sat. U posudu za pečenje premazanu uljem složite ciklu koju ste prethodno narezali na kockice i prelili uljem i balzamičnim octom, bundevu također narezanu na kockice i komade mrkve. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva, dodajte narezani batat, posolite, prelijte uljem i sve zajedno pecite još 15-ak minuta.
U međuvremenu ogulite krumpir, narežite ga na komade te skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite, dodajte maslac i mlijeko te napravite pire. Kotlete izvadite iz marinade i ispecite u tavi, nekoliko minuta sa svake strane. Poslužite sa šarenim povrćem i pire krumpirom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....