Nagradili smo vaš recept: Teleći kotleti u bojama jeseni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Naša čitateljica Ksenija Gortan pripremila je pravi jesenski recept
Naša čitateljica Ksenija Gortan pripremila je pravi jesenski recept

Jesen, hladnije vrijeme i neumorne kišne kapi baš mame na neko izdašnije i “jače” jelo. Tako je naša vjerna čitateljica Ksenija Gortan pripremila marinirane teleće kotlete vrlo intenzivnog mirisa i okusa. Ako se još dvoumite što za ručak ovo je prilično dobar prijedlog:

Sastojci:

  • 800 g telećih kotleta
  • 500 g bundeve (hokaido)
  • 300 g batata
  • 200 g cikle
  • 200 g mrkve
  • 6 žlica maslinova ulja
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • stručak timijana
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 kg krumpira
  • 1 kockica maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • sol i papar

Priprema:

Kotlete istrljajte češnjakom, pospite listićima timijana, posolite i popaprite. Premažite ih uljem, složite jedan na drugi i ostavite da se mariniraju oko jedan sat. U posudu za pečenje premazanu uljem složite ciklu koju ste prethodno narezali na kockice i prelili uljem i balzamičnim octom, bundevu također narezanu na kockice i komade mrkve. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva, dodajte narezani batat, posolite, prelijte uljem i sve zajedno pecite još 15-ak minuta.

U međuvremenu ogulite krumpir, narežite ga na komade te skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite, dodajte maslac i mlijeko te napravite pire. Kotlete izvadite iz marinade i ispecite u tavi, nekoliko minuta sa svake strane. Poslužite sa šarenim povrćem i pire krumpirom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2025 10:29