Jedno od jela koja nas podsjećaju na poslijepodneva na moru i kojem smo se kao mlađi posebno veselili svakako je tjestenina s makom. Osim što je ukusna i zasitna, nevjerojatno je jednostavna za pripremu pa će vam tako za kuhanje tjestenine trebati manje od 10-ak minuta, ovisno o obliku koji birate, a dok se ona kuha, istovremeno možete pripremiti i smjesu od maka i mlijeka.
Najbolje od svega, vjerujemo kako će i danas, kada nam je toliko toga dostupno, ovo jelo još uvijek biti hit za stolom, kako među mlađima, tako i među starijima. Mi smo sigurni da ćemo ga baš danas pripremiti, a zatim i tanjur isprazniti s guštom. U nastavku ostavljamo recept za varijantu s mlijekom i nekoliko dobrih savjeta kako ovo superjednostavno jelo učiniti još zanimljivijim (i ukusnijim).
Za tjesteninu s makom trebat će vam:
150 g maka
100 ml mlijeka
šećer po želji
tjestenina
prstohvat soli
začini i dodaci po želji
Priprema:
Mlijeko zagrijte i njime prelijte mak i šećer. Sve zajedno kuhajte uz neprestano miješanje dok ne zavrije. Tek pred kraj dodajte začine i dodatke po želji. Kada dobijete gustu smjesu, pomiješajte je s tjesteninom, a po potrebi dodati možete još malo vode od kuhanja tjestenine pa sve završiti na tavi kako biste dobili još kremastije jelo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....