CHEFOVI KUHAJU

NAJBOLJI JADRANSKI RAKOVI: Domaća tjestenina sa škampima

 Tom Dubravec / Hanza Media
Recept Brace Sanjina

Trebat će vam:

800 g svježeg jadranskog škampa
400 g concassea od domaće rajčice (oguljena, očišćena od sjemena i grubo narezana rajčica)
4 dcl temeljca od glava i oklopa škampa
2 dcl bijelog vina
1 dcl prošeka
0,5 dcl maslinova ulja
sol i papar
2 jušne žlice sitno nasjeckanog svježeg peršinova lista
5 režnjeva češnjaka za tjesteninu
1 kg brašna (grano duro)
19 žutanjaka i jedno cijelo jaje

Split, 260617.
Chef Braco Sanjin, pripremio je dva jela od skampa u restoranu O'Zlata . Na fotografiji: tjestenina sa skampima
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media

Priprema:

Na maslinovu ulju jednu minutu pirjati nasjeckani češnjak pa dodati concasse od rajčice i pirjati pet minuta. Dodati temeljac od škampa, cijele neočišćene škampe, podliti vinom i prošekom pa začiniti solju i paprom. Kuhati na srednje jakoj vatri 5-6 minuta. Prethodno pripremljenu tjesteninu (brašno, jaja, malo soli i voda) skuhati u posoljenoj vodi pa pomiješati sa škampima u umaku i posuti sitno nasjeckanim listom peršina. Prema volji začiniti dodatnim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 10:19