A OD KOJIH BOLI GLAVA

NAJBOLJI RECEPTI PROTIV MAMURLUKA: Palfijev mac & cheese s pohancima

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Dan nakon jučer...

Za pohance:

4 pileća batka
4 pileća zabatka
500 ml kiselog mlijeka
10 ml tabasca
sol
papar
timijan
glatko brašno za pohanje

Za Mac & Cheese:

500 g makarona
40 g brašna
50 g maslaca
1 l mlijeka
10 ml Worcestershire umaka
10 g senfa
100 g cheddar sira
100 g manchego sira
100 g grana padano sir
50 g češnjak
50 g chilli papričice
salata od matovilca
bučino ulje
aceto balsamico

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Piletinu marinirajte u kiselom mlijeku uz dodatak soli, papra, tabasca i suhog timijana od dva do četiri sata. Nakon toga je uvaljajte u brašno koje po želji možete začiniti suhim začinima i pohajte u dubokom ulju na 170°C 15-17 minuta. Za Mac&Cheese rastopite maslac, kratko sotirajte češnjak i čili, zatim dodajte glatko brašno, pržite oko 5 min pa pomalo dodajte mlijeko uz miješanje pjenjačom. Kad umak zakipi, kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta pa rastopite u njemu sve vrste sireva i dodajte worcestershire umak i senf. Na pola kuhane makarone dodajte u umak i sve zajedno prebacite u posudu pa zapecite u pećnici dvadesetak minuta na 200°C. Servirajte uz salatu od matovilca s dresingom od bučinog ulja i balzamičnog octa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 21:57