VRIJEME JE ZA BURGERE

NAJBOLJI UMACI ZA BURGERE: Aioli umak

Roštiljamo!
4 režnja češnjaka
2 žumanjka
2 dcl maslinovog ulja
1 žličica senfa
pola limuna

Češnjak izrežite uzdužno i izvadite mu gorku sredinu. Četiri polovine stavite u mužar, a ostale četiri stavite u tavicu s hladnom vodom. Zakuhajte te bacite prvu vodu. Dodajte novu vodu i kuhajte dok češnjak u potpunosti ne omekša. Ubacite i njega u mužar, posolite i popaprite te izradite u glatku pastu. Dodajte žumanjak te pjenjačom sjedinite sastojke. Dodajte kap po kap maslinovog ulja energično miješajući u jednom smjeru. Kad potrošite svo ulje dodajte limun i senf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 15:40