LJETNI RECEPT

Najbrža pita gotova u tren oka koju mogu pripremiti i oni koji ne znaju baš ništa o kuhanju

 Berislava Picek/Cropix
Tržnice su nam prepune rajčica različitih oblika, veličina i boja, privlačnog mirisa i fantastičnog okusa. iskoristite ih sada

1 pakiranje lisnatog tijesta
4 - 5 komada rajčica
1 tikvica
100 g feta sira
150 g pršuta
sol i papar
maslinovo ulje
svježi vlasac
bosiljak
žlica nasjeckanih badema
žlica grožđica
1 jaje za premazivanje

Rajčice dobro operite, osušite kuhinjskim papirom i narežite na listiće. Isto to učinite s tikvicom. Lisnato tijesto stavite na papir za pečenje i rubove malo preklopite sa svake strane. Cilj je da se napravi mali rub. Po jednom rubu i sredini posložite listiće rajčice, a uz drugi rub listiće tikvice. Malo posolite, popaprite i dodajte par kapi maslinovog ulja. Rub lisnatog tijesta premažite razmućenim jajetom. Lim u koji ste stavili lisnato s nadjevom stavite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva oko 15 do 18 minuta dok se lisnato tijesto ne ispeče. Izvadite iz pećnice, dodajte usitnjen feta sir, pršut, svježe začine te grožđice i nasjeckan badem. Odmah poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 00:22