![26495393](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/03/02/k_26495393_640.jpg)
Trebat će vam:
1 kg krumpira
3 para kobasica
100 g slanine ili pancete
50 g maslaca
100 ml slatkog vrhnja ili 1 čašica kiselog vrhnja i 2 žlice mlijeka
2 jaja
sol i papar
Priprema:
Krumpir najprije skuhajte u kori do pola, neka ostane malo tvrd u sredini. Pustite da se ohladi pa ga narežite na kolutiće. Kobasice također nasjeckajte na kolutiće. Posudu za pečenje premažite maslacem i u nju ubacite krumpir, kobasice i sitno sjeckanu slaninu. Dobro začinite soli i paprom, a dodati možete i začinsko bilje prema želji. Promiješajte pa dodajte i ostatak maslaca. U posebnoj posudi pomiješajte slatko vrhnje ili kiselo vrhnje, u koje ste dodali malo mlijeka. Dodajte dva jaja, začinite i prelijte preko krumpira i kobasica. Pecite 45 minuta na 200 stupnjeva.