500 g goveđe vratine
100 g pancete (ne presuhe i preslane)
40 ml suhog bijelog vina
sol i papar
Meso i pancetu (bez kože) narežite na manje komade te sameljite jednom. Dodajte sol, papar i vino te rahlo promiješajte. Neka odstoji u hladnjaku dva sata. Izvadite iz hladnjaka sat-dva da dođe na temperaturu okoline, napravite burgere promjera 8 cm, debljine 2-3 cm, s time da ih prstima malo utisnete u sredini. Na jače ugrijan roštilj stavite peći 4-5 minuta, lagano pritisnite burger nakon par minuta, pa okrenite i pecite oko 3 minute. Skinite s vatre i pokrijte folijom. Prerežite hambi pecivo, namažite maslacem unutrašnjost i stavite na roštilj s bijelom stranom da se ugrije i maslac malo zapeče, okrenite, stavite burger, narezani luk na polumjesece i priloge po želji i lako topivi sir, poklopite s drugim dijelom peciva. Kad se sir rastopi, otvorite i stavite umaka po želji (npr. BBQ) te poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....