LAGANI RUČAK

Najjednostavnija, a zasitna pileća salata koju možete napraviti i za dva dana

 Yelenayemchuk/Getty Images
Ako vam pri rucu nisu namirnice s našeg popisa ili ako se radije želite voditi sezonom, u salatu možete dodati i drugo voće i povrće koje se sada može pronaći na tržnicama

Trebat će vam:

2 komada pilećih prsa

2 žlice maslinova ulja

sok od 1 limuna

1 češanj češnjaka, protisnut

sol i papar prema ukusu

1 žličica suhog origana

1 velika rajčica, narezana na kriške

1 avokado, narezan na kockice

100 g svježeg špinata

100 g zelene salate (npr. iceberg ili rukola)

1/2 crvenog luka, narezanog na tanke ploške

2 žlice maslinova ulja

1 žlica balzamičnog octa

sol i papar prema ukusu

Priprema:

Pileća prsa začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, protisnutim češnjakom, origanom, soli i paprom. Ostavite da odstoji 10 minuta kako bi se marinada upila. Zagrijte grill tavu ili roštilj na srednje jaku vatru. Pecite pileća prsa četiri-pet minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i ne budu potpuno pečena. U velikoj zdjeli pomiješajte rajčicu, avokado, špinat, zelenu salatu i crveni luk. Dodajte maslinovo ulje, balzamični ocat, sol i papar te sve lagano promiješajte. Grilana pileća prsa poslužite uz svježu salatu. Po želji prelijte s još malo maslinova ulja i nekoliko kapi limunova soka. Za dodatnu svježinu, u salatu možete dodati svježi bosiljak ili malo feta sira

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. siječanj 2025 06:42