SADA VEĆ KLASIK

Najjednostavniji, a svima omiljeni recept za kotlete u kremastom umaku od gljiva

 Alleko/Getty Images
Kotleti pripremljeni na ovaj način odlično se slažu uz čitav niz priloga - od kremastor pire krumpira, preko riže, tjestenine ili povrća kuhanog na pari

Trebat će vam:

2 žlice maslinova ulja

sol i papar

4 - 6 svinjskih kotleta

200 g gljiva

4 žlice maslaca

3 žlice brašna

480 ml goveđeg temeljca

240 ml vrhnja

1 žlica Worcestershire umaka

1 žličica dijon senfa

Priprema:

U tavu srednje veličine dodajte maslinovo ulje i zagrijte ga na srednje jakoj vatri. Svinjske kotlete posolite i popaprite pa dodajte u tavu. Pecite sa svake strane 4 - 5 minuta dok ne porumene i ne ispeku se. Izvadite meso i odložite ga na tanjur. U tavu ubacite narezane gljive i pirjajte ih 2 - 3 minute ili dok ne omekšaju. Odložite ih na tanjur sa svinjskim kotletima. Dodajte četiri žlice maslaca i brašno u tavu pa miješajte dok smjesa ne porumeni. Polako umiješajte temeljac i vrhnje. Dodajte Worcestershire umak i senf pa pustite da lagano kuha dok se umak ne počne zgušnjavati. Posolite i popaprite prema ukusu. Vratite svinjske kotlete i gljive u tavu te pustite da krčkaju nekoliko minuta. Prema želji poslužite uz pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 18:14