Trebat će vam:
2 žlice maslinova ulja
sol i papar
4 - 6 svinjskih kotleta
200 g gljiva
4 žlice maslaca
3 žlice brašna
480 ml goveđeg temeljca
240 ml vrhnja
1 žlica Worcestershire umaka
1 žličica dijon senfa
Priprema:
U tavu srednje veličine dodajte maslinovo ulje i zagrijte ga na srednje jakoj vatri. Svinjske kotlete posolite i popaprite pa dodajte u tavu. Pecite sa svake strane 4 - 5 minuta dok ne porumene i ne ispeku se. Izvadite meso i odložite ga na tanjur. U tavu ubacite narezane gljive i pirjajte ih 2 - 3 minute ili dok ne omekšaju. Odložite ih na tanjur sa svinjskim kotletima. Dodajte četiri žlice maslaca i brašno u tavu pa miješajte dok smjesa ne porumeni. Polako umiješajte temeljac i vrhnje. Dodajte Worcestershire umak i senf pa pustite da lagano kuha dok se umak ne počne zgušnjavati. Posolite i popaprite prema ukusu. Vratite svinjske kotlete i gljive u tavu te pustite da krčkaju nekoliko minuta. Prema želji poslužite uz pire krumpir.