Najsočniji kolač s ribizom i bazgom koji morate probati!

Legice u kuhinji osmislile su odličan kolač koji pršti od boja, okusa i mirisa!

Slatkost bazge i kiselost ribizla. Vrlo podcjenjene crvene bobice vrlo se rijetko nađu u kolačima i općenito u našim domovima. Iako, mu cijena ne odudara od recimo cijene malina i borovnica, on uvijek nekako ostane po strani. Vrlo je blagotvoran za ljudski organizam pa bi se svakako trebao naći češće na menijima. Bobice ribiza odličan izvor vitamina C (50% dnevnog preporučenog unosa), dok crvena boja potječe od karotina koji služi organizmu za sintezu vitamina A, a time štiti sluznicu i pospješuje izmjenu tvari u stanicama. Vlakana u sjemenkama, bobice ribiza reguliraju aktivnost crijeva i odstranjuju iz tijela otrovne sastojke. Ljekovito djelovanje crvenog ribiza koristi se pri liječenju reumatskih tegoba, gihta i išijasa. Sirup od bobica ribriza jača srce i liječi oboljele od ospica, vodenih kozica, skorbuta i raznih groznica.

Naše Legice pripremile su divan sočan kolač s ribizom i sokom bazge, a nekon pročitanih učinaka ovih crvenih minijatura na tijelo vjerujemo da ste itekako spremni na ovaj kolač!

Trebat će vam:

  • 4 jaja
  • 100 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 grama maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 200 grama glatkog brašna
  • 6 grama praška za pecivo (pola paketića)
  • 3 jušne žlice sirupa od bazge
  • cca 200 grama ribizla
  • pekmez od marelice (ili koji već imate pri ruci) za završni premaz

Cijeli recept pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 02:01