Primamljiva kombinacija harisse, meda i limunovog soka s tek malo soli bit će dovoljna da se oblizujete nakon ovih ukusnih bataka. Ako ste osjetljivi na ljutinu, smanjite količinu harisse i pojačajte med, a za svaki slučaj preporučujemo da imate malo jogurta uz sebe dok jedete ili da ove batke poslužite uz kremasti umak na bazi grčkog jogurta.
Trebat će vam:
8 pilećih bataka
sol
maslinovo ulje
¼ šalice harissa paste
3 žlice limunovog soka
2 žlice meda
salata po izboru
Priprema:
Osušite batke papirnatim ručnicima. Pomiješajte ulje, limunov sok, harissu, med i sol dok se ne sjedine. Ubacite pileće batke u zdjelu sa začinima i miješajte dok batci ne budu dobro prekriveni. Ostavite sa strane da se mariniraju jedan sat. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Batke premjestite u lim koji ste obložili papirom za pečenje pa pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Okrenite batke, a zatim pecite još 20 minuta ili dok pileća koža i marinada ne potamne i karameliziraju se. Poslužite uz salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....